onsdag den 12. august 2015

Langtidsstegt fyldt Ribbensteg

Nem enkel og utrolig lækker måde og lave en anderledes ribbensteg, kræver kun lidt snilde og tid til og lave denne dejlige fyldt ribbensteg.
Herhjemme blev der spist op hver en krumme var væk.






Sådan gør du:


En ribbensteg med ben på 1400-1500 g.
En ½ håndfuld frisk basilikum
4-5 spsk. Flødeost med hvidløg
5-6 fed hvidløg skåret i tynde skiver
4-5 kviste Rosmarin
Havsalt og friskkværnet  peber
Fremgangsmåde:
Tag ribbenstegen og skær den igennem ved benet, så den lige nøjagtig ikke er delt i 2, smør invendig på begge sider med flødeosten og fordel, hvidløg, basilikum, feta på flødeosten, og lidt friskkværnet peber over stegen. Lig stegen sammen og snør den sammen med lidt steg-snor.
Ligges i et ildfast fad, smør steget godt ind med havsalt og placer rosmarinen ned mellem sværene, hæld lidt vand ved stegen.
Steges i en forvarmet ovn på 150 grader i 4½-5 timer.
Serveres sammen med en god salat og ovnbagte rodfrugter.