onsdag den 12. august 2015

Peanut butter cheesecakes i glas.







 til ca. 4 personer.
Denne helt igennen anderledes cheesecake, vil vægge glæde hos alle I serverer dem for, men en smag af milde peanuts, lækker cremet crème og den lidt syrlige/søde gele, kan vægge et kagemonster I alle, selv jeg som laver så mange kage og deserter matte spise 2 små portioner....:-) kan sagtens laves dagen før så den har lidt tid til og sætte sig, og på en lun sommerdag et frisk input til en lidt tung og masse grillmad.
Man kan sagtens erstatte jorbær med andre er...:-) 


Creme:


 200 g flødeost, naturel


 1,5 dl fløde


 ca. 4 spsk. honning


 2 tsk. vaniljesukker


 80 g  peanut butter


 


 


 


Crunch:


 75 g havregryn


 25 g finmalede mandler


 40 g smør


1 spsk. sukker


 


Topping:


Friske skiveskåret jordbær og ribsgele smeltet i vandbad.


 


Pisk alle ingredienserne til cremen sammen, og smag den til – cremen skal være luftig og cremet. Kom havregryn, mandelme, sukkerl og smør på en pande, og rist indtil blandingen er gylden og sprød – tag det af panden og lad det køle af.


 


Fordel creme og crunch i lag i enten små skåle eller glas. Fordel 2 tsk. Karamel, og skiveskåret jordbær, hæld flydende ribsgele over og stil på køl min. En time så det hele kan sætte sig, serveres med en flødeskumsroset og lidt knas (fra toppingen) eller reven chokolade.