Kan man lide kylling og har lidt tid til overs, så skal man gøre sig selv den tjeneste og kaste sig ud i dette herlige måltid, man går ikke et sekund forgæves.
Server gerne noget ris eller bulgur til, men kan sagtes nydes uden.
Kyllingen bliver lidt mørk fordi der komme akaciehonning på, men det skal man alså ikke lade sig afskrække af.
1 hel kylling
1 fennikel i 4 dele
2 spsk. dijonsennep
3 æbler
4 gulerødder
4 skalotteløg
4 løg
4 fed hvidløg
4 spsk. rapsolie
1⁄2 bundt timian
1 stængel rosmarin
1 spsk. akaciehonning
1⁄2 liter æblejuice
1⁄4 flaske hvidvin
3 spsk.
mango chutney
1-2 spsk.
Maizena jævner
Paprika
Salt og peber
Kyllingen halveres. Læg indersiden af kyllingen opad og smør
stykkerne med dijonsennep samt krydr med salt, peber og paprika.
Vend stykkerne om, så skindsiden vender opad. Pensl med
akaciehonning. Krydr med salt og peber.
Æblerne skæres i skriver og alle grøntsagerne skæres groft
og krydderurterne blandes i.
Det hele vendes i rapsolie. Læg grøntsagerne i et ildfast
fad.
Læg kyllingestykkerne oven på grøntsagerne. Hæld æblejuice
samt hvidvin ved kyllingestykkerne. Tilsæt mango chutney.
Sæt fadet i ovnen i en 170 grader forvarmet ovn i halvanden
time. Hæld væden fra og kom den op i en gryde.
Lad væden koge i ca. 5 minutter. Tilsæt lidt Maizena jævning
så saucen bliver fin og blank.
Anret kyllingestykker sammen med grøntsager og hæld saucen
over. Serveres straks.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar