mandag den 27. januar 2014

Kylling med æbler og fennikel


Kan man lide kylling og har lidt tid til overs, så skal man gøre sig selv den tjeneste og kaste sig ud i dette herlige måltid, man går ikke et sekund forgæves.
Server gerne noget ris eller bulgur til, men kan sagtes nydes uden.
Kyllingen bliver lidt mørk fordi der komme akaciehonning på, men det skal man alså ikke lade sig afskrække af.
 
 
 

1 hel kylling

1 fennikel i 4 dele

2 spsk. dijonsennep

3 æbler

4 gulerødder

4 skalotteløg

4 løg

4 fed hvidløg

4 spsk. rapsolie

1⁄2 bundt timian

1 stængel rosmarin

1 spsk. akaciehonning

1⁄2 liter æblejuice

1⁄4 flaske hvidvin

3 spsk. mango chutney

1-2 spsk. Maizena jævner

Paprika

Salt og peber
 

Kyllingen halveres. Læg indersiden af kyllingen opad og smør stykkerne med dijonsennep samt krydr med salt, peber og paprika.

Vend stykkerne om, så skindsiden vender opad. Pensl med akaciehonning. Krydr med salt og peber.

Æblerne skæres i skriver og alle grøntsagerne skæres groft og krydderurterne blandes i.

Det hele vendes i rapsolie. Læg grøntsagerne i et ildfast fad.

Læg kyllingestykkerne oven på grøntsagerne. Hæld æblejuice samt hvidvin ved kyllingestykkerne. Tilsæt mango chutney.

Sæt fadet i ovnen i en 170 grader forvarmet ovn i halvanden time. Hæld væden fra og kom den op i en gryde.

Lad væden koge i ca. 5 minutter. Tilsæt lidt Maizena jævning så saucen bliver fin og blank.

Anret kyllingestykker sammen med grøntsager og hæld saucen over. Serveres straks.