En dejlig national tyrkisk ret, der smager dejligt af Tyrkiet, server dem med masser af Humus, flade brød og en god gang salat, så kan man ikke gå galt i byen….
De kan også laves af rent lammekød, men elsker smagssammensætningen af okse og lammekød.
Kôfte
Ingredienser:
250 g. hakket lammekød
250 g. hakket oksekød
1 æg
2 fed hvidløg
1 lille revet løg
1 skive tørt hvidt brød uden skorpe
1 tsk salt
1 tsk paprika
1 tsk spidskommen
peber
en lille håndfuld hakket persille (½ dl)
Fremgangsmåde:
Brødet plukkes i små stykker og blandes/æltes med kødet og de øvrige ingredienser til en ensartet masse. Formes til ca. 12 kugler der trykkes lidt flade og brunes på pande ved middel/høj varme et par min. på hver side. Ligges i et ildfast fad og stilles i ovnen på 200 grader i ca. 20 min. Vendes et par gange undervejs.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar