mandag den 27. januar 2014

Kôfte tyrkiske frikadeller

En dejlig national tyrkisk ret, der smager dejligt af Tyrkiet, server dem med masser af Humus, flade brød og en god gang salat, så kan man ikke gå galt i byen….
De kan også laves af rent lammekød, men elsker smagssammensætningen af okse og lammekød.



Kôfte



Ingredienser:
250 g. hakket lammekød
250 g. hakket oksekød
1 æg
2 fed hvidløg
1 lille revet løg
1 skive tørt hvidt brød uden skorpe
1 tsk salt
1 tsk paprika
1 tsk spidskommen
peber
en lille håndfuld hakket persille (½ dl)
Fremgangsmåde:
Brødet plukkes i små stykker og blandes/æltes med kødet og de øvrige ingredienser til en ensartet masse. Formes til ca. 12 kugler der trykkes lidt flade og brunes på pande ved middel/høj varme et par min. på hver side. Ligges i et ildfast fad og stilles i ovnen på 200 grader i ca. 20 min. Vendes et par gange undervejs.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar