En blog med alt godt mad og tilbehør fra min køkkenhave, naturen og ukrudt, alt hvad der kan spises fra den danske natur. Der vil blive lavet tilbehør, kage, brød, desserter og lækker mad. Jeg elsker og prøve noget nyt og anderledes, nye smage og sammensætninger, intet er helligt, selvfølgelig med en respekt for gode råvarer. Der er alt for mange "dårlige" råvarer i Danmark, så desværre så der vil også løbende blive blogget om både de gode og dårlige råvarer.
mandag den 6. januar 2014
Hokkaido-kartoffel- græskarsuppe
Vinteren er over os, og selv om det ikke er vildt koldt med masser af frostgrader, så elsker jeg sku vinterens supper og her er en ny en af slagsen, og undlad bare kødet, det smager fantastisk uden, og spis den med god samvittighed, for den er både sund og nærende.
Min ældste søn elsker supper af alle slags så det bliver lavet tit og prøver og gøre det en gang om ugen, sønnikke vil helst have resterne dagen efter, så der er praktisk talt aldrig noget tilbage og det er jo rart når det man laver er værdsat, jeg plumpede også et par kyllingestykker i suppen, men det er jo samg og behag og lidt sprødstegt bacon på toppen er jo heller ikke og fornægte....:-) så bare se og kom i gang.
Mængde: 4 personer
INGREDIENSER
½ Hokkaido græskar i stor tern
500 g. kartofler i store tern
1 løg
2 fed hvidløg
1 liter kyllingefond (eller grøntsagsfond hvis den skal være lidt sundere)
200 g. flødeost
2 tsk. Mild paprika
2 tsk. Frisk basilikum
200 g. kogt fuldkornspasta
Lidt ristede græskar eller solsikkekerner.
salt og peber
Brød og creme fraiche som tilbehør
FREMGANGSMÅDE:
Græskarret og kartofler skylles, renses for kerner og skæres ud i mellemstore stykker, Svits hakket løg, og hvidløg i en gryde og tilsæt paprika, basilikum kartofler og græskar. Svits et øjeblik.
Tilsæt kyllingefond og kog i ca. 20 min.
Suppen blendes med stavblender og flødeosten tilsættes. Bland det hele sammen, evt. brug stavblenderen igen.
Tilsæt til sidst salt og peber efter smag, vend pastaen i suppen og server med brød og iskold creme fraiche.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar