mandag den 6. januar 2014

Hokkaido-kartoffel- græskarsuppe


Vinteren er over os, og selv om det ikke er vildt koldt med masser af frostgrader, så elsker jeg sku vinterens supper og her er en ny en af slagsen, og undlad bare kødet, det smager fantastisk uden, og spis den med god samvittighed, for den er både sund og nærende.
Min ældste søn elsker supper af alle slags så det bliver lavet tit og prøver og gøre det en gang om ugen, sønnikke vil helst have resterne dagen efter, så der er praktisk talt aldrig noget tilbage og det er jo rart når det man laver er værdsat, jeg plumpede også et par kyllingestykker i suppen, men det er jo samg og behag og lidt sprødstegt bacon på toppen er jo heller ikke og fornægte....:-) så bare se og kom i gang.



Mængde: 4 personer 

INGREDIENSER

½ Hokkaido græskar i stor tern
500 g. kartofler i store tern
1 løg
2 fed hvidløg
1 liter kyllingefond (eller grøntsagsfond hvis den skal være lidt sundere)
200 g. flødeost
2 tsk. Mild paprika
2 tsk. Frisk basilikum
200 g. kogt fuldkornspasta
Lidt ristede græskar eller solsikkekerner.
salt og peber

Brød og creme fraiche som tilbehør

FREMGANGSMÅDE:

Græskarret og kartofler skylles, renses for kerner og skæres ud i mellemstore stykker, Svits hakket løg, og hvidløg i en gryde og tilsæt paprika, basilikum kartofler og græskar. Svits et øjeblik.
Tilsæt kyllingefond og kog i ca. 20 min.
Suppen blendes med stavblender og flødeosten tilsættes. Bland det hele sammen, evt. brug stavblenderen igen.
Tilsæt til sidst salt og peber efter smag, vend pastaen i suppen og server med brød og iskold creme fraiche.