onsdag den 18. december 2013

Clementinmarmelade med stjerneanis og kanel

Denne marmelade passer godt til årstiden, et superalternativ til appelsinmarmelade, hvis man ikke ønsker smagen af stjerneanis og kanel kan den sagtens udelades og stadig få en fantastisk marmelade.

Den er supernem og lave og kan holde sig i 2 uger på køl hvis man ikke ønsker og tilsætte atamon.
Man skal dog være opmærksom på en lille smule bitterhed da det jo er citrusfrugter man har med og gøre, men når den er kølet helt ned forsvinder en stor del af bitterheden.



8 øko clementiner  både kød og skræl(fjerne sten/kerner, og de hvide hinder)

½ øko Citron og skræl (uden sten og hvid hinde)

300 g. sukker
2 hele stjerneanis
8 cm. hel kanel
1-2 dl. vand

Atamon (efter anvisning på flasken)
 
 

Clementinerne grovhakkes på en blender, skrællen rives af citronen og det hele koges godt igennem indtil skrællen er kogt blød og lækker, tilsæt vand til ønskede konsistens og kog det igennen med kanel og stjerneanis i 10 min..

Gryden tages af, kanel og stjeneanis tages op og smides ud, atamon tilsættes, hældes på skoldede atamonskyllede glas.