Rømerkopf er et vidunderligt stykke lertøj og kan slet ikke undvære det i mit køkken, og en lammekølle der har fået lov til og smire i 12 timer, så er søndagsmiddagen simpelthen reddet....:-)
Man skal dog gøre sig selv den tjeneste og servere den til en god salat samt masser af godt frisk brød, lav en god humus og dyp lam og brød heri, så er man ikke gået helt galt i byen.
det skal du bruge:
En god lammekølle på ca. 2,2 kg.
200 g. stribede beder i små både
3 mellemstore gulerødder i små skiver
2 stor paprikafrugter skåret i store stykker
6-7 fed hvidløg
havsalt og friskkværnet peber.
2 X 3 fingre spidskommen
sådan gør du:
Skær i lammekøllen så man kommer ind under skindet/hinden både på kryds og tværs, gnid lammet godt ind i havsalt, spidskommen og friskkværnet peber.
stik dybe huller med en kniv og stop hullerne op med kvarte hvidløg.
Gør et stykke bagepapir godt vådt og og lig det i rømeren( så den nemmere og rengøre bagefter)
lig grøntsagerne i bunden og lammet henover.
Stilles i ovnen på 90 grader i 12 time, (kik til dyret engang imellem og hæld lidt væde fra) den sidste halve time fjernes låget og og ovnen skrues op på 200 grader og varmluft.
En blog med alt godt mad og tilbehør fra min køkkenhave, naturen og ukrudt, alt hvad der kan spises fra den danske natur. Der vil blive lavet tilbehør, kage, brød, desserter og lækker mad. Jeg elsker og prøve noget nyt og anderledes, nye smage og sammensætninger, intet er helligt, selvfølgelig med en respekt for gode råvarer. Der er alt for mange "dårlige" råvarer i Danmark, så desværre så der vil også løbende blive blogget om både de gode og dårlige råvarer.
søndag den 9. februar 2014
Pulled Lam i Rømeren. når mad skal sparke R..
Etiketter:
beder,
gulerødder.,
hvidløg,
Lam,
langtidsstegning,
paprika,
pulled-food,
rømerkopf,
spidskommen
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar