søndag den 9. februar 2014

Pulled Lam i Rømeren. når mad skal sparke R..

Rømerkopf er et vidunderligt stykke lertøj og kan slet ikke undvære det i mit køkken, og en lammekølle der har fået lov til og smire i 12 timer, så er søndagsmiddagen simpelthen reddet....:-)
Man skal dog gøre sig selv den tjeneste og servere den til en god salat samt  masser af godt frisk brød, lav en god humus og dyp lam og brød heri, så er man ikke gået helt galt i byen.




det skal du bruge:

En god lammekølle på ca. 2,2 kg.
200 g. stribede beder i små både
3 mellemstore gulerødder i små skiver
2 stor paprikafrugter skåret i store stykker
6-7 fed hvidløg
havsalt og friskkværnet peber.
2 X 3 fingre spidskommen

sådan gør du:

Skær i lammekøllen så man kommer ind under skindet/hinden både på kryds og tværs, gnid lammet godt ind i havsalt, spidskommen og friskkværnet peber.
stik dybe huller med en kniv og stop hullerne op med kvarte hvidløg.
Gør et stykke bagepapir godt vådt og og lig det i rømeren( så den nemmere og rengøre bagefter)
lig grøntsagerne i bunden og lammet henover.
Stilles i ovnen på 90 grader i 12 time, (kik til dyret engang imellem og hæld lidt væde fra) den sidste halve time fjernes låget og og ovnen skrues op på 200 grader og varmluft.