Jeg elsker pandekager og bruger tit en tidlig weekendmorgen hvis jeg ikke kan sove til og lave en stor spand pandekager til drengene, men det er heller ikke noget man skal lave for tit så bliver det hurtigt kedeligt.
Jeg har prøvet en del opskrifter på pandekagerne i årenes løb, og man kan ikke komme fra at pandekager med øl, eller pandekager med oppiskede æggehvider som er vend forsigtigt i dejen bliver de mest sprøde og lækre.
Så kommer samtalen om havd der yderlige skal tilsættes af krydderier, skal det være kardemomme, vanilje elelr måske citronsaft og skal.
Mulighederne er mange men holder nu mest af og tilsætte mit eget hjemmelavet vaniljesukker, som du kan finde opskriften på Her
Til ca en 15-20 pandekager (kommer an på pandestørrelsen) skal du bruge:
500 g. hvedemel
4 tsk. hjemmelavet vaniljesukker (2 tsk. købt vaniljesukker)
3 fingre groft salt
4 spsk. rørsukker.
2 æg
1 pilsner 33 cl.
½ dl. koldt vand
1-2 dl. letmælk (kommer an på hvor tyk du vil have dejen)
alle ingredienserne røres godt sammen så der ikke er klumper i dejen, stilles ved stupetemperatur en halv times tid.
Bages på en brandvarm pande til de er lysebrune på begge sider.
serveres helst her i huset med hjemmelavet sirup, eller hjemmelavet brombær/hyldebærmarmelade.....:-)
En blog med alt godt mad og tilbehør fra min køkkenhave, naturen og ukrudt, alt hvad der kan spises fra den danske natur. Der vil blive lavet tilbehør, kage, brød, desserter og lækker mad. Jeg elsker og prøve noget nyt og anderledes, nye smage og sammensætninger, intet er helligt, selvfølgelig med en respekt for gode råvarer. Der er alt for mange "dårlige" råvarer i Danmark, så desværre så der vil også løbende blive blogget om både de gode og dårlige råvarer.
lørdag den 7. december 2013
Pandekager er ikke bare pandekager, laves i dag med øl.
Etiketter:
hjemmelavet,
hvedemel,
pandekager,
vanilje,
øl
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar