onsdag den 18. december 2013

Clementinmarmelade med stjerneanis og kanel

Denne marmelade passer godt til årstiden, et superalternativ til appelsinmarmelade, hvis man ikke ønsker smagen af stjerneanis og kanel kan den sagtens udelades og stadig få en fantastisk marmelade.

Den er supernem og lave og kan holde sig i 2 uger på køl hvis man ikke ønsker og tilsætte atamon.
Man skal dog være opmærksom på en lille smule bitterhed da det jo er citrusfrugter man har med og gøre, men når den er kølet helt ned forsvinder en stor del af bitterheden.



8 øko clementiner  både kød og skræl(fjerne sten/kerner, og de hvide hinder)

½ øko Citron og skræl (uden sten og hvid hinde)

300 g. sukker
2 hele stjerneanis
8 cm. hel kanel
1-2 dl. vand

Atamon (efter anvisning på flasken)
 
 

Clementinerne grovhakkes på en blender, skrællen rives af citronen og det hele koges godt igennem indtil skrællen er kogt blød og lækker, tilsæt vand til ønskede konsistens og kog det igennen med kanel og stjerneanis i 10 min..

Gryden tages af, kanel og stjeneanis tages op og smides ud, atamon tilsættes, hældes på skoldede atamonskyllede glas.

 

onsdag den 11. december 2013

Jagten på det gode krydderi: Tacomix/krydderi

Jeg elsker tacoskaller og andet mexikansk guf, så hvad er nærmere end og lave sin egen krydderiblanding, det er nemt og smager himmelsk, så ingen undskyldning for og komme igang...:-)





Taco krydderi:

 

 

½-4 tsk. stødt chili kommer an på hvor spicy den skal være, jeg tørrer min egen chili som er orange habbanero, den er meget stærk så jeg nøjes med ½ tsk. fuld.
1½ spsk paprika (gerne friskmalet tørret paprika, jeg dyrker og tørrer mit eget paprika)
1½ tsk røget paprika
1 spsk stødt spidskommen
1 tsk stødt koriander
1 spsk hvidløgspulver (Tørrer selv mit hvidløg så jeg bruger friskmalet)
1½ tsk usødet kakaopulver
1 spsk tørret oregano
1-2 spsk fint havsalt (afhænger af om man hellere vil smage til med salt i den færdige ret)
3/4 spsk friskkværnet peber
 
                                              Her brugt sammen med hakket oksekød, peberfrugt og majs.

 

Mal de krydderier der skal males i en kaffekværn eller morter. Bland alle krydderier og opbevar blandingen i et lukket krydderiglas.
Jeg bruger ca. 4 spsk. til 500 g. kød, men det er jo en smagssag og kan smages til efterhånden...:-)

 

Bulgursalat

en god salat kan også være en nem salat, denne smager fantastisk er nem og lave især hvis man har en rest bulgur fra dagen i forvejen, jeg putter også nogengange granatæble-kerner i, og det smager bare himmelsk....:-)

Smager god helt alene, til lidt kold eller varm kylling eller et godt stykke fisk, jeg serverer tit en god hjemmelavet hvidløgsdressing til.



400 g. kogt kold bulgur
en god håndfuld grovhakket kruspersille
100 g, letristede grovhakkede mandler
150 g. god smuldret feta
4 clementiner i store tern.
125 g. tørrede aprikoser i små tern.

Blandes godt og salaten er klar nemmere bliver det ikke....:-)

Serveres her sammen med tacoskaller og hvidløgsdressing...:-)

mandag den 9. december 2013

Avokado pasta med stegte tomater og rejer

Pasta smager godt, men vi glemmer tit at der findes andre pastaretter end den med kødsovs, og man kan variere det i det uendelige, denne ret er lidt speciel, med en dejligt cremet smag, den er rimelig billig og lave, og så tager det ikke lang tid, og så mætter den dejligt.
Det kunne godt minde en smule om pesto, dog uden hvidløg og ost.




Til 2 gode portioner:




200 g. lidt modne halverede cherrytomater
salt og peber
150 g. afdryppede rejer
2 små avokadoer
1 god håndfuld persille
2 spsk. friskpresset citronsaft
3 spsk. ekstra jomfru olivenolie (kommer lidt an på hvor tyk man ønsker den)
250 g. frisk gerne hjemmelavet fuldkornspasta.

rens avokadoerne og persillen, blend persillen sammen med citronsaft og olivenolie, skal kun blendes groft, tilsæt avokado og det skal stadig kun blendes groft, smag til med salt og peber, tilsæt mere olie hvis det ønskes.
Pres alt det væske ud af rejerne du kan uden og ødelæg dem, kog pastaen i letsaltet vand, til den har det rigtige bid. mens pastaen koger, rist cherrytomaterne let på panden i lidt rapsolie, salt og peber, kun et min. eller to.
Vend det hele, rejer, tomater, pasta og avokadoblandingen og server straks.

lørdag den 7. december 2013

Pandekager er ikke bare pandekager, laves i dag med øl.

Jeg elsker pandekager og bruger tit en tidlig weekendmorgen hvis jeg ikke kan sove til og lave en stor spand pandekager til drengene, men det er heller ikke noget man skal lave for tit så bliver det hurtigt kedeligt.
Jeg har prøvet en del opskrifter på pandekagerne i årenes løb, og man kan ikke komme fra at pandekager med øl, eller pandekager med oppiskede æggehvider som er vend forsigtigt i dejen bliver de mest sprøde og lækre.
Så kommer samtalen om havd der yderlige skal tilsættes af krydderier, skal det være kardemomme, vanilje elelr måske citronsaft og skal.
Mulighederne er mange men holder nu mest af og tilsætte mit eget hjemmelavet vaniljesukker, som du kan finde opskriften på Her



Til ca en 15-20 pandekager (kommer an på pandestørrelsen) skal du bruge:

500 g. hvedemel
4 tsk. hjemmelavet vaniljesukker (2 tsk. købt vaniljesukker)
3 fingre groft salt
4 spsk. rørsukker.
2 æg
1 pilsner 33 cl.
½ dl. koldt vand
1-2 dl. letmælk (kommer an på hvor tyk du vil have dejen)




alle ingredienserne røres godt sammen så der ikke er klumper i dejen, stilles ved stupetemperatur en halv times tid.
Bages på en brandvarm pande til de er lysebrune på begge sider.
serveres helst her i huset med hjemmelavet sirup, eller hjemmelavet brombær/hyldebærmarmelade.....:-)