tirsdag den 15. oktober 2013

henkogte tomater med hvedeøl-eddike, rød mynte og hvidløg

Mit drivhus giver  stadig masser af tomater, så gør rigitg meget for og få det bedste ud af det hele. Så her er lidt mere til vinterenes slowfood/simreretter.
Den hvedeøls-eddike den er bare himmelsk og passer perfekt til tomater.

læs mere om 3 slags øleddike her på Herslevs bryghus hjemmeside og de har også dejlig snaps i en superkvalitet.


henkogte tomater med hvedeøl-eddike, rød mynte og hvidløg



2 kg. modne tomater (både store og små tomater kan bruges)
en stor håndfuld grovhakket frisk rød mynte
10 finhakkede fed hvidløg
½ tsk. groft salt
2 dl. hvedeøl-eddike

sylteglas


skær tomaterne i meget store tern, bland dem med resten af ingredienserne i en stor skål, fyld sylteglassene godt op og stil tomaterne i et vandbad i ovnen på 130 grader i 5½ time, skru låget på glassene og lad dem stå i ovnen mens ovnen køler af.
Kan holde sig på køl i op til 6 mdr.