Elsker citrusfrugter og gerne af den syrlige slags, denne
fantastisk Curd/marmelade er smagt til med vanilje og akaciehonning, for og
give den et ekstra touch og det blev bare guf.
Når den er dejlig kold, så nyd den på en gang lækre
hjemmelavede chokoladescones eller et stykke friskbagt brød, smør den på
lagkagebunde i en lækker lagkage med valnødder, eller i en lækker roulade med
en god smørcreme. Brug den til og dyppe hjemmelavet knækbrød i, eller overrask den nærmeste famile med et lille glas hjemmesylt.....:-)
8 limefrugter
1 stang god vanilje både korn og stang
100 g. smør
5 æg
350 g. sukker
50 g. akaciehonning
Pres saften ud af limefrugten. (jeg gør det på en
juicepresser fjerner dog skallen først)
Kom det i en gryde med æg,vanilje, honning, sukker og smør,
og pisk det hele over svag varme, til smørret er smeltet, og cremen er tyknet.
Den må endelig ikke koge, så skiller den, men skal holdes
lige under kogepunktet.
Der skal røres uafbrudt, og det tager op til 15, før det
bliver tykt – men det er værd at vente på. Husk, at det tykner yderligere, når
det bliver koldt. Kom cremen på atamon skyllede glas, og sæt den i køleskabet. Jeg fjerne ikke Vaniliestangen, for og bibeholde en smag vaniljesmag, men det er jo oppe til en selv....:-)
Kan holde sig op til et par uger i køleskabet.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar