lørdag den 12. oktober 2013

Limecurd med Vanilje og akaciehonning


Elsker citrusfrugter og gerne af den syrlige slags, denne fantastisk Curd/marmelade er smagt til med vanilje og akaciehonning, for og give den et ekstra touch og det blev bare guf.
 

 

 
 

Når den er dejlig kold, så nyd den på en gang lækre hjemmelavede chokoladescones eller et stykke friskbagt brød, smør den på lagkagebunde i en lækker lagkage med valnødder, eller i en lækker roulade med en god smørcreme.  Brug den til og dyppe hjemmelavet knækbrød i, eller overrask den nærmeste famile med et lille glas hjemmesylt.....:-)
 
 

8 limefrugter
1 stang god vanilje både korn og stang
100 g. smør
5 æg
350 g. sukker
50 g. akaciehonning

 

Pres saften ud af limefrugten. (jeg gør det på en juicepresser fjerner dog skallen først)

Kom det i en gryde med æg,vanilje, honning, sukker og smør, og pisk det hele over svag varme, til smørret er smeltet, og cremen er tyknet.

Den må endelig ikke koge, så skiller den, men skal holdes lige under kogepunktet.

Der skal røres uafbrudt, og det tager op til 15, før det bliver tykt – men det er værd at vente på. Husk, at det tykner yderligere, når det bliver koldt. Kom cremen på atamon skyllede glas, og sæt den i køleskabet. Jeg fjerne ikke Vaniliestangen, for og bibeholde en smag vaniljesmag, men det er jo oppe til en selv....:-)

Kan holde sig op til et par uger i køleskabet.