søndag den 13. oktober 2013

Lowfried chicken i rømerkopf med masser af rød mynte, laurbær, spidskommen og hvidløg.

Her i huset elsker vi simpelthen fjerkræ, og det er en nydelse og lave det hver gang, for jeg ved hvis det bliver godt, bliver det også spist, det som altid har ligget mig meget på sinde er at især brysterne skal være mindst lige så møre som resten af kyllingen, og det syntes jeg man får af og langtidsstege den, især i en stegeso eller en rømerkopf.
Den får en svag duft og smag af spidskommen og laurbær, både i kyllingen og i sovsen og det bliver det kun bedre af......:-) Gør dig selv den tjeneste og begynd og langtidsstege når du har tid til det, opfattelsen af god mad bliver helt anderledes....:-)
Så tid til Lowfried Chicken:

En god kylling ca. 1½ kg.
1/4 tsk. knust spidskommen
2 tsk. hvidløgssalt
en håndfuld rød mynte (hele blade)
3-4 laurbærblade
3 dl. koldt vand.Fremgangsmåde:

Rens og skyl kyllingen, fjern evt overflødigt fedt. bland hvidløgssalt og knust spidskommen og gnid kyllingen ind i krydderiblandingen.
lig kyllingen i en romerkopf og fordel den røde mynte over kyllingen, lig laurbærblade ind mellem lår og vinge, vand hældes ved.
stilles i en forvarmet ovn 150 grader (ikke varmluft) i 5½-6 timer (kommer an på størrelsen af kyllingen). den sidste halve time uden låg. Jeg lavede også en god sovs af stegeskyen og en smule af kartoffelvandet, det kan varmt anbefales.....:-)
Server den med en god bønne/fetasalat, smørdampede majskolber og sprødstege rosmarinkartofler.