lørdag den 12. oktober 2013

dampede Muslinge/Rejer med couscous og kogte vagtel æg

Har i de seneste år smagt en del med blåmuslinger, men har aldrig rigtig få taget mig sammen før nu til og kaste mig over denne dejlige spise, og det er alså synd det ikke har været på menukortet her i hytten tidligere, for det kommer det godt nok til meget fremover, det er helt sikkert, mig og min søn på 16 endte med og spise næsten 2 kg. skaldyr.
1½ kg. blåmuslinger og 350 g. vannamei-rejer.

Det bedste af det hele er at når det er årstid for blåmuslinger, så er det et superbillig spise, og så er det rigtig fingermad....:-)


 Sådan gør du:

1-2 orange habanero chili (alt efter hvor stærk man vil have den, andet chili kan også bruges)
2 mellemstore gulerødder
2-3 fed hvidløg
1 pastinak
1 lille løg
1/4 liter piskefløde
4 dl. rødvin
3 tsk. god  mild karry
8 vagtelæg
350 g. vannamei-rejer
1½ kg. blåmuslinger.
salt
Kog vagtel-æg i en gryde i 3 min. overhæld dem med koldt vand og lad dem køle af, pil dem og del dem i 4 både.
Alle grøntsager/frugt skæret i minitern så små, som det overhovedet er muligt.
Brun alle grøntsagerne/frugt i en smule olie i en stor gryde sammen med karry, det må ikke blive branket, tilsæt rødvin og lad det koge så meget ind som muligt, imens sorteres blåmuslingerne og dem der er i stykker smides ud. skyl rejerne., så er de klar.
tilsæt piskefløden til gryden og lad den komme op og koge et par min. tilsæt rejer og muslinger og lig låg på gryden og laden dem dampe med i 6-8 min. smag til med salt.
server det hele med masser af kogt couscous balandet med kogte vagte æg til, smager af så meget mere disse små nuttede æg.