søndag den 3. november 2013

Slowfood pulled duck i rømerkopfen, proppet med tørret abrikoser, æbler og rød paprikafrugt

Har som i kan se i mange af mine opskrifter taget slowfood til mig, og min rømerfopf er en stor del af mit køkken og weekendmad, det står jo nærmest og passer sig selv og så smager det jo himmelsk.
Lav en opbagt sovs af væden fra anden, smager fantastisk med en svag smag af paprika og abrikos, simpelthen himmelsk.





And er en vidunderlig spise, det bliver ikke serveret her tit, men så har man noget og glæde sig til når det endelig sker.
Køb en and der har gået og haft et liv, og har nydt og været en and, smagen er meget større og du går aldrig tilbage til plastikand igen.


Pulled duck så mør og saftig


Du skal bruge:

1 and på max. 2400 g.(ellers kan den ikke være i Rømerkopfen)
2 store søde æbler
150 g. grovhakkede tørrede aprikoser
2 store paprika i grove stykker
3 tsk. mild paprika
2 tsk. groft salt.
4 fed. finhakket hvidløg
2 spsk koldpresset rapsolie




Krydderierne knuses/moses godt i en morter blandes med rapsolien og anden smøres godt ind.

æbler, abrikoser og paprika fyldes i anden, og anden ligges i rømerkopfen, der hældes en dl. vand ved. låget kommes på og stilles i ovnen i 5½ time på 130 grader (ikke varmluft) og låget tages af rømerkopfen og ovnen skrues op på 225 grader den sidste halve time, så anden får sprødt skind.

Her serveres den med en opbagt sovs af saften fra anden, honningristede kartofler, rødkålssalat og aspargeskartofler.