Jeg er vild med alle former for pesto, og her er bare en af de mange som vil komme på min blog i tidens løb, der er ikke så meget og sige om det andet end bare se og komme i gang og kast jer ud i pestoens fantastiske verden, nyd den til alt lige fra pasta, nye kartofler og til brød-dip.
Basilikums-pesto
1 stor håndfuld basilikum, helst hjemmedyrket, skyllet.
3-4 fed hvidløg
olivenolie/koldpresset rapsolie
4 spsk. friskreven parmasan
1 dl pinjekerner
Salt
Fremgangsmåde:
Rist pinjekerner på en varm tør pande til de er lysebrune,
lad dem køle af.
Blend alt på nær hvidløg, men kun kort, tilsæt
oliven/koldpresset rapsolie til ønskede konsistens, smag til med salt.
Lad den stå et par timer så hvidløg har tid til og sætte
sig.
Idel til frisklavet pasta eller nye kogte små kartofler,
bruger den også nogengange som dip samt på en godt lag oven på boller, som man gør lidt fade inden man bager dem:-)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar