Kan ikke tåle andet end sød chilisovs, hvis jeg får noget der er meget stærkere, så bliver jeg rigtig syg, ikke chilisyg, men med feber og kløe i munden og øregange, men ville nu alligevel prøve og lave min egen paniske part af sød chilisovs, havde masser af æbler og paprika i haven og wupti så var det dette det skulle være, har valgt og runde den af med honning istedet for sukker.
startede med 3 alm. røde købechili og kogte den rigtig godt igennem men syntes de var lidt småfesne, så var lige forbi en kammerat og nappe en orange habanerochili og så endte der en kvart af den i, men stadig den skal lige bide og det ville den bare ikke, så den fik en kvart til, og så var den der, og spændt på og smage den når den er helt kold...:-)
så er der lidt mere til vintrens simregryderetter...:-)
man kan altid tilsætte mere chili alt efter hvor stærk man vil have den.....:-)
Peters Søde
chilisovs med
æble og honning.
Ingredienser
3
spsk
raps olie
2 små løg
2
Store
fed hvidløg
5 store melede æbler
1dl bihonning
3-4 dl vand (alt efter hvilken
tykkelse man ønsker)
Chili alt efter smag (jeg brugte
en ½ orange habanero og 3 røde lidt milde købechili)
2 friske milde røde paprika
Fremgangsmåde
- orden
æblerne og skær dem i mindre stykke med skræl på..
- Skær
løg i små tern og hak hvidløg fint.
- Skær
chilierne og paprika i små tern (fjern evt. frø og frøstole hvis du vil
have det lidt mildere).
- Varm
olien i en gryde og tilsæt løgene + hvidløg. Lad dem stå og blive klare,
men de må ikke begynde at blive brune.
- Tilsæt
æble og rør godt rundt.
6. Tilsæt
chili, paprika, vand og lad det simre under jævlig omrøring indtil at æblerne
er kogt ud, tilsæt honning og kog sovsen ”klar”.
7. Smag
til med evt. mere honning hvis den skal
være sødere, Når det hele er kogt ud til en lind sauce, tag gryden af varmen og
tilsæt evt. atamon.
- Så
køres saucen en tur i blenderen (alternativt kan en stavblender i gryden
bruges).
Ingen kommentarer:
Send en kommentar