torsdag den 26. september 2013

Brownie som en brownie skal være.......

 
 
 
 
Hvad kendetegner en god brownie, hmm ja i mit univers er det en tung, klæg kage, der bare skal sige booom i maven og ligge som om man har slugt en mursten, men når det så også er sagt er det fordi det er........????? en af de bedste chokoladekager EVER, den er frisk og lækker i flere dage, man kan spise den som den er, dække dem med god chokolade, eller overfylde den med glasur, den er fantastisk til is, kaffen, eller bare når man er den smule lækkersulten, som man nu nogengange er.
Den er frysebar, og kan sagtens ligge i fryseren i op til 3 mdr. men den kommer helt sikkert ikke til og ligge så længe når den først er prøvesmagt.
 
Den er supernem og lave, med få ingredienser, så nu er der ikke flere undskyldninger hvis man nu engang er kagesulten....:-)

 100 g smør
 2 æg
 3 dl sukker
 1½ dl hvedemel
 4 spsk god kraftig kakao
 ½ god vaniljestang
 knivspids salt
 100 g finblendet mandler eller hasselnøddder til mel. 
 
 
 

FREMGANGSMÅDE:
 Smelt smørret og lad det køle af.
 Rør æg og sukker sammen i en skål eller på køkkenmaskinen. Rør mel, mandlemel,  kakao, vaniljekorn og salt sammen i en anden skål.
 Si den tørre blanding ned i æg-sukkerblandingen. Hæld det smeltede smør i og rør godt rundt.
 Smør en bageform og drys rasp i – tøm resterne ud. Fordel browniedejen i bageformen.
Bag brownien ved 175 grader i cirka 30 minutter – pas endelig på, at den ikke får for meget! Den er færdig når en strikkepind der stikkes i kagen, stadig har lidt dej klæbende til sig.
 Lad kagen køle helt af i formen, før der skæres af den. Jeg kan dog god li og dække den med lidt chokoladeglasur og kokos, men det er nu en smagssag.