Havde ikke så mange blommer i haven i år, men havde nok til et mindre guffegilde og til og lave denne dejlige, fantastiske chilisovs, som skal bruges til vinterens simreretter, intet bedre og blive varm på om vinteren, chilien kan varieres efter hvor stærk man vil have den, min bider kun lige nøjagtig og det er sådan jeg kan li den...:-) så lav lidt godt til vinteren og så har man lidt og varme sig på.
Ingredienser
3
spsk
rapsolie
2 små rødløg
2
Store
fed hvidløg
500 g. modne blommer (brugte
Victoriablommer)
1dl rørsukker
3-4 dl vand (alt efter hvilken
tykkelse man ønsker)
Chili alt efter smag (jeg brugte
en ½ orange habanero og 3 røde lidt milde købechili)
2 friske milde røde paprika
evt. atamon til at konservere med
Fremgangsmåde
- orden
blommerne og skær dem i mindre stykke med skræl på..
- Skær
løg i små tern og hak hvidløg fint.
- Skær
chilierne og paprika i små tern (fjern evt. frø og frøstole hvis du vil
have det lidt mildere).
- Varm
olien i en gryde og tilsæt løgene + hvidløg. Lad dem stå og blive klare,
men de må ikke begynde at blive brune.
- Tilsæt
blommer og rør godt rundt.
6. Tilsæt
chili, paprika, vand og lad det simre under jævlig omrøring indtil at blommerne
er kogt ud, tilsæt sukker og kog sovsen ”klar”.
7. Smag
til med evt. mere sukker hvis den skal
være sødere, Når det hele er kogt ud til en lind sauce, tag gryden af varmen og
tilsæt evt. atamon.
- Så
køres saucen en tur i blenderen (alternativt kan en stavblender i gryden
bruges).
- Den
helt jævne sauce er nu klar til at blive hældt på skoldede glas.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar