onsdag den 4. september 2013

Peters søde chilisovs med victoriablommer




Havde ikke så mange blommer i haven i år, men havde nok til et mindre guffegilde og til og lave denne dejlige, fantastiske chilisovs, som skal bruges til vinterens simreretter, intet bedre og blive varm på om vinteren, chilien kan varieres efter hvor stærk man vil have den, min bider kun lige nøjagtig og det er sådan jeg kan li den...:-) så lav lidt godt til vinteren og så har man lidt og varme sig på.
 
 
 
 Peters Søde chilisovs med victoriablommer

Ingredienser

3         spsk rapsolie

2     små rødløg

2         Store  fed hvidløg

500 g. modne blommer (brugte Victoriablommer)

1dl rørsukker

3-4 dl vand (alt efter hvilken tykkelse man ønsker)

Chili alt efter smag (jeg brugte en ½ orange habanero og 3 røde lidt milde købechili)

2 friske milde røde paprika

evt. atamon til at konservere med

 

Fremgangsmåde

  1. orden blommerne og skær dem i mindre stykke med skræl på..
  2. Skær løg i små tern og hak hvidløg fint.
  3. Skær chilierne og paprika i små tern (fjern evt. frø og frøstole hvis du vil have det lidt mildere).
  4. Varm olien i en gryde og tilsæt løgene + hvidløg. Lad dem stå og blive klare, men de må ikke begynde at blive brune.
  5. Tilsæt blommer og rør godt rundt.

6.       Tilsæt chili, paprika, vand og lad det simre under jævlig omrøring indtil at blommerne er kogt ud, tilsæt sukker og kog sovsen ”klar”.

7.       Smag til med  evt. mere sukker hvis den skal være sødere, Når det hele er kogt ud til en lind sauce, tag gryden af varmen og tilsæt evt. atamon.

  1. Så køres saucen en tur i blenderen (alternativt kan en stavblender i gryden bruges).
  2. Den helt jævne sauce er nu klar til at blive hældt på skoldede glas.