lørdag den 7. september 2013

Henkogte cherrytomater

Efteråret står for døren og ville være dejligt og gemme lidt af sommeren, til efterårets og vinterens kulde og blæst, og hvad er bedre end lidt solskin på glas...:-)
Husk de skal stå køligt når de er helt klar. fx. i en kølig kælder eller i køleskab.





Henkogte cherrytomater

 

  • 2 kg modne cherrytomater
  • 2-2½ dl koldpresset rapsolie
  • 1-2 hele hvidløg, pillet i fed og hakket groft
  • En stor håndfuld grovhakket frisk rosmarin
  • Ca. 2 dl. rødvinseddike
  • 2-3 spsk. havsalt
  • Sylteglas
 

Vask tomaterne og fjern stilken Fordel dem i sylteglas, så når de er halvt fulde, put en tsk. Hakket hvidløg og en duks rosmarin i hvert glas og fyldt glassene op med tomater, pres tomaterne god sammen. fordel olie, havsalt og rødvinseddike i glassene.

Sæt glassene i en kold ovn i en vandbad og tænd den på 120 grader varmluft, lad dem stå til indholdet ligner kogte tomater, 3-4 timer, det er når tomaterne er faldet sammen og det bobler lystigt af sted i glassene. Tag glassene ud og skru lågene helt stramt på med tykke grydelapper , mens de er varme. Sæt dem tilbage i ovnen og køl af. Vask glassene udenpå, når de er kølet af, og opbevar et køligt sted.