Husk de skal stå køligt når de er helt klar. fx. i en kølig kælder eller i køleskab.
Henkogte
cherrytomater
- 2 kg
modne cherrytomater
- 2-2½
dl koldpresset rapsolie
- 1-2
hele hvidløg, pillet i fed og hakket groft
- En
stor håndfuld grovhakket frisk rosmarin
- Ca.
2 dl. rødvinseddike
- 2-3
spsk. havsalt
- Sylteglas
Vask tomaterne og fjern stilken Fordel dem i sylteglas, så
når de er halvt fulde, put en tsk. Hakket hvidløg og en duks rosmarin i hvert glas
og fyldt glassene op med tomater, pres tomaterne god sammen. fordel olie, havsalt og rødvinseddike i glassene.
Sæt glassene i en kold ovn i en vandbad og tænd den på 120
grader varmluft, lad dem stå til indholdet ligner kogte tomater, 3-4 timer, det
er når tomaterne er faldet sammen og det bobler lystigt af sted i glassene. Tag
glassene ud og skru lågene helt stramt på med tykke grydelapper , mens de er
varme. Sæt dem tilbage i ovnen og køl af. Vask glassene udenpå, når de er kølet
af, og opbevar et køligt sted.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar