remonce giver sødme og en karmelagtig smag når man laver den med brun farin og det gør den kun bedre.....:-)
Denne bandit kan både spise på dagen, lunes et par dage efter, eller kommes i fryseren til koldere tider....:-)
Den er bagt med gær og skal hæve før den laves og før den bages....:-)
så bare find de store muller frem og kom igang, den er nem og superlækker.
Æble/blomme-gærtærte
Gær-tærtedejen:
350 g. hvedmel
50 g. grahamsmel
25 g. rørsukker
10 g. groft salt
50 g. gær
1 æg
½ dl. Koldpresset rapsolie.
1½ dl. Koldt vand
Fyld:
2 æbler (kommer an på størrelsen)
6-8 blommer (jeg brugte victoriablommer)
Remonce:
100 g. brun farin
100 g. blødt smør
Evt. lidt kanel.
Fremgangsmåde:
Lav gærdejen som man plejer, opløs gæren i vandet, tilsæt
resten af ingredienserne, ælt godt på maskine i 8 min. (ikke for hurtigt) dej
dejen i 2 lige store stykker og tril dem til kugler.
Dejen ligges til hævning et lunt sted i 20 min. med et viskestykke
over, gå i gang med fyldet imens.
Fyldet: orden æbler og blommer og skær dem i tynde både.
Rør smør og farin god sammen.
Rul begge deje ud så de i størrelsen passer til en normal
tærteform, men lig bunden på en bageplade med bagepapir. Smør et pænt lag
remonce på bunden, fordel æbler og blommer og drys evt. lidt kanel ud over.
Tag den anden ”bund” og brug som top og lig hen over tærten.
Tryk kanterne lidt hård sammen med fingrene, men ikke så du trykker dejen flad.
Lav 2 store hak i tærten, så luften kan slippe ud, skær så du kan mærke
frugten.
Tærten hæver til dobbelt størrelse, pensles med æg og drysses
godt med sukker og bages i en 200 grader varm ovn (varmluft) i ca. 12 min. den
skal være godt lysebrun.
Serveres lun og kan sagtens lunes i ovnen hvis det er nødvendigt.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar