søndag den 8. september 2013

Æble/blomme-gærtærte

hvad er bedre i September måned og frem til det kølige forår, en lun æbletærte, det kan man aldrig få nok af, denne er der også dejlige solmodne blommer i, begge dele fra min egen have.
remonce giver sødme og en karmelagtig smag når man laver den med brun farin og det gør den kun bedre.....:-)
Denne bandit kan både spise på dagen, lunes et par dage efter, eller kommes i fryseren til koldere tider....:-)
Den er bagt med gær og skal hæve før den laves og før den bages....:-)
så bare find de store muller frem og kom igang, den er nem og superlækker.




Æble/blomme-gærtærte

Gær-tærtedejen:

350 g. hvedmel
50 g. grahamsmel
25 g. rørsukker
10 g. groft salt
50 g. gær
1 æg
½ dl. Koldpresset rapsolie.
1½ dl. Koldt vand

Fyld:

2 æbler (kommer an på størrelsen)
6-8 blommer (jeg brugte victoriablommer)
 





Remonce:

100 g. brun farin
100 g. blødt smør
Evt. lidt kanel.
Fremgangsmåde:

Lav gærdejen som man plejer, opløs gæren i vandet, tilsæt resten af ingredienserne, ælt godt på maskine i 8 min. (ikke for hurtigt) dej dejen i 2 lige store stykker og tril dem til kugler.
Dejen ligges til hævning et lunt sted i 20 min. med et viskestykke over, gå i gang med fyldet imens.
Fyldet: orden æbler og blommer og skær dem i tynde både.
Rør smør og farin god sammen.
 
Rul begge deje ud så de i størrelsen passer til en normal tærteform, men lig bunden på en bageplade med bagepapir. Smør et pænt lag remonce på bunden, fordel æbler og blommer og drys evt. lidt kanel ud over.
 
Tag den anden ”bund” og brug som top og lig hen over tærten. Tryk kanterne lidt hård sammen med fingrene, men ikke så du trykker dejen flad. Lav 2 store hak i tærten, så luften kan slippe ud, skær så du kan mærke frugten.




Tærten hæver til dobbelt størrelse, pensles med æg og drysses godt med sukker og bages i en 200 grader varm ovn (varmluft) i ca. 12 min. den skal være godt lysebrun.
Serveres lun og kan sagtens lunes i ovnen hvis det er nødvendigt.