fredag den 6. september 2013

har bagt frøsnappere grove og almindelige.


 
Havde bare lysten til og stå op en weekend morgen og spise en lækker hjemmelavet frøsnapper, og kastede mig straks i gang med og lave både alm. Og grove, fremgangsmåden er den samme, så derfor står opskrifterne under hinanden.
Frøsnapperne kan også koldhæves i køleskabet og stå til næste dag på et stykke bagepapir, tages ud og få stuetemperatur og bages.

Det er meget vigtigt at melet er frossent og at vandet er iskoldt, da dejen ikke må hævet før at hele ”rulleprocessen” er færdig, ellers ødelægges de lag som skal rulles. Når rulningen er slut skal der være 16 lag dej og 15 lag smør.

 
Frøsnappere almindelige

800 g. frossent hvedemel
100 g. gær
3-3 ¼ dl. Isvand
2 æg
1 dl. Olie
70 g. sukker
20 g. groft salt 

Grove frøsnappere

700 g. frossent hvedemel
100 g. grahamsmel
100 g. gær
3-3 ¼ dl. Isvand
2 æg
1 dl. Olie
70 g. sukker
20 g. groft salt
25 g. græskarkerner
25 g. solsikkekerner

 

I begge opskrifter skal der rulles 200 g. koldt smør ind i  dejen .(det er vigtigt det er rigtigt smør fx lurpak)
Gæren opløses i det meste af vandet, og stil resten af vandet til side, tilsæt resten af ingredienserne (ikke smøret det skal rulles ind i dejen), og ælt dejen godt, det er vigtigt at dejen er en smule blød, tilsæt vand hvis det behøves.

Dejen ligges på en godt lag hvedemel på bordet, smøret trykkes en smule flad og ligges oven på dejen og trykkes en smule ned i dejen.

Smøret pakkes ind i dejen.
 
                                               
 Dejen rulles ud på en bord med mel til den er ca. 4 gange så langt og dobbelt så bred og ligges sammen som på nedenstående billed i 3 lag..
Så rulles den ud i samme størrelse som før og ligges sammen i 3 lag igen (som på billedet)
dejen ligges på et stykke bagpapir og i fryseren, hvor den skal ligge og slappe af i 15-20 min, og være rigtig kold.
Imens laves fyldet"snasket" til frøsnapperne.

Opskrift på fyld:
200 g. blødt smør
200 g. brun farin
evt. 50 g. reven marcipan
Blandes godt og så er det klar.
 
"Opskrift på drys"
lige dele græskarkerner, birkes, solskikkekerner og hørfø, et par håndfulde af hver, det blandes godt og så er det klar til og drysse på dejen.

 
Dejen tages ud af fryseren og rulles ud til dobbelt bredt og dobbelt længde.
Dejen smøres med fyldet, et godt tyndt lag ikke for meget for så vil det løbe ud af frøsapperne når man bager det.
 
Dejen folds ind over hinanden og pensles med vand
 
Så drysses der drys på og det trykkes lidt så det sidder fast.
 
Dejen vendes og pensles med vand på den anden side og drysses med drysset.
 
dejen skæres ud og deles i 15 lige store lange strimler.
så skal de snos og ligges på bageplade.
 
 
frøsnapperne stilles til hævning et lunt sted og hæver til dobbelt størrelse.
de bages i en 200 grader varm ovn (varmluft) i 15-20 min.

Så lidt lækkert til de kolde weekender om vinteren...:-)
Velbekomme.