Havde bare lysten til og stå op en
weekend morgen og spise en lækker hjemmelavet frøsnapper, og kastede mig straks
i gang med og lave både alm. Og grove, fremgangsmåden er den samme, så derfor
står opskrifterne under hinanden.
Frøsnapperne kan også koldhæves i køleskabet og stå til næste dag på et stykke bagepapir, tages ud og få stuetemperatur og bages.
Det er meget vigtigt at melet er
frossent og at vandet er iskoldt, da dejen ikke må hævet før at hele ”rulleprocessen”
er færdig, ellers ødelægges de lag som skal rulles. Når rulningen er slut skal
der være 16 lag dej og 15 lag smør.
Frøsnappere almindelige
800 g. frossent hvedemel
100 g. gær
3-3 ¼ dl. Isvand
2 æg
1 dl. Olie
70 g. sukker
20 g. groft salt
Grove frøsnappere
700 g. frossent hvedemel
100 g. grahamsmel
100 g. gær
3-3 ¼ dl. Isvand
2 æg
1 dl. Olie
70 g. sukker
20 g. groft salt
25 g. græskarkerner
25 g. solsikkekerner
I begge opskrifter
skal der rulles 200 g. koldt smør ind i dejen .(det er vigtigt det er rigtigt smør fx
lurpak)
Gæren opløses i det
meste af vandet, og stil resten af vandet til side, tilsæt resten af
ingredienserne (ikke smøret det skal rulles ind i dejen), og ælt dejen godt,
det er vigtigt at dejen er en smule blød, tilsæt vand hvis det behøves.
Dejen ligges på en
godt lag hvedemel på bordet, smøret trykkes en smule flad og ligges oven på
dejen og trykkes en smule ned i dejen.
Smøret pakkes ind i
dejen.
Opskrift på fyld:
200 g. blødt smør
200 g. brun farin
evt. 50 g. reven marcipan
Blandes godt og så er det klar.
"Opskrift på drys"
lige dele græskarkerner, birkes, solskikkekerner og hørfø, et par håndfulde af hver, det blandes godt og så er det klar til og drysse på dejen.
Dejen folds ind over hinanden og pensles med vand
Så drysses der drys på og det trykkes lidt så det sidder fast.
Dejen vendes og pensles med vand på den anden side og drysses med drysset.
så skal de snos og ligges på bageplade.
de bages i en 200 grader varm ovn (varmluft) i 15-20 min.
Så lidt lækkert til de kolde weekender om vinteren...:-)
Velbekomme.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar