tirsdag den 13. august 2013

Cevapcici (Bosnisk nationalret)


Denne dejlige opskrift på ja hvad kan man bedst kalde dem på dansk, en form for frikadeller , det er nok det bedste ord....:-) , det er den Bosniske nationalret. opskriften fik jeg af en dejlig sød madvenninde på facebook, og vil så gerne dele den med jer, det håber jeg ikke hun har noget imod,  og er bare så glad for opskriften, det er en himmerisk mundfuld og blandingen af okse og lam er perfekt,. det er vigtigt at kødet ikke er for magert, og man steger i så lidt fedtstof som muligt.
Hvis det er helt rigtigt skat Cevapcici grilles og det kan man selvfølgelig også gøre som man lyster og de bliver helt sikkert kun bedre af det....:-)
Jeg valgte og bage nogle hjemmebagte pitabrød, og fylde dem med lidt salat, tomat, Cevapcici og et ordenligt skud tzatziki, men det kan også godt serveres som tilbehør til en god salat, en god gang krydrede kartofler og lidt stuvede svampe......Velbekomme.
Man spiser et type fladbrød til dellerne, som man kalder Lepinja i Bosnien...men man kan godt bruge pitabrød også.
 
Cevapcici  

ingredienser:
750 g friskhakket oksekød
250 g  friskhakket lammekød
1 spsk. salt
1 spsk Vegeta (blandingskrydderi man kan få i specialbutikker)
1 tsk peber
1-2  hvidløg ( eller mere hvis man kan lide)
ca 1-2 dl. vand 
 

Tilsæt alle krydderier og presset hvidløg til kødet, tilsæt vand ,ælt massen så kryderierne fordeles godt og la' den ligge i køleskab nogle timer og helst natten natten over. Derefter form små pølser i ca størrelsen og af en tommelfinger de skal ligne en tommelfinger, steg dem i så lidt fedtstof som muligt, eller på grillen.