lørdag den 24. august 2013

Osso buco i romerkopfen som jeg vil have den


Syntes bare det er tid til simremad, selv om efteråret ikke er kommet helt i gang endnu og vi gerne vil have flere solskinsdage, så er det nogengange mere lysten der driver værket, og så bruge energien på og lave min helt egen Ossobuco, bare langtidssimre den i ovnen. Det har jeg helt sikkert ikke fortrudt, øj øj øj I’m in heaven, det er slet og ret en af de bedste simreretter jeg længe har lavet…J

Smagen hænger ved de semidryed tomatos (SE LINK), gulerødderne har stadig bid, og kødet er så mørt det skal tages op med en ske.
 

 
 
 

Osso buco i romerkopfen som jeg vil have den.

700 g. god ossobuco gerne fra kalv
2 dl. Fløde
5-6 dl. Kalvefond
2 håndfulde  semidried tomatos (eller en dåse flåede tomater)
1 ds. Koncentreret tomatpure
1 mellemstort løg i skiver
100 g. østershatte i skiver
4 små gulerødder i skiver
2 friske paprika i skiver/strimler.
3-4 fed hvidløg i små skiver.
Evt. 100 g. Coriziopølse (kan udelades, syntes bare det gir en lidt røget smag til retten)
En smule kulør
 
 
Grøntsagerne ligges i bunden af romerkopfen, kalvefond, tomatpure, fløde, kulør og hvidløg røres godt sammen.
Occo bucco’en klippes i kanten så senerne klippes igennem, brunes på en pande og ligges over grøntsagerne lig corizion oven på kødet. "sovsen" hældes over.
Romerkopfen kommes i ovnen på 110 grader i 9-9½ time. (ikke varmluft)
Saften fra romerkopfen tages fra, og ud af saften laves den dejligste opbagte sovs, som hæles over i romerkopfen igen.

Server Ossobuco ‘en til en god gang kartoffelmos, ris eller bare til en god gang aspargeskartofler …………………….. ENJOY….AND STAY COOL.