onsdag den 14. august 2013

Coleslaw med rå rødbede og pecannødder.

Uhhm jeg elsker coleslaw,  elsker det, elsker det, ja det og så prøve noget nyt, så jeg har "tryllet" denne variant frem, kan kun sige at det er ikke sidste gang jeg laver dene fantastiske salat, nam nam og mums,  den store knægt er heller ikke til og styre, så da jeg har fået en smag for rå rødbede i salater og dressinger eks: rødbede-tzatziki som også indeholder reven rå rødbede, så har rødbeden gået ind og erstattet guleroden i dette tilfælde, og så er den sødet med lidt lækker lokal flydende bihonning.


 
Så inviter nogle gæster lave en!"røvfuld" af denne fantastiske salat og nyd det sammen med noget lækkert kød, så kan det ikke gå galt....velbekomme....:-)

Coleslaw med rå rødbede og pecannødder.
 

350 g. fintsnittet hvidkål (har brugt sommerhvidkål)
1 sødt æble i små tern
 200 g. reven rå rødbede
100 g. pecannødder 

Dressing:

 2,5 dl creme fraice 9%
  3 spsk æblecidereddike
 2 spsk stærk sennep
 3 spsk. Friskpresset citronsaft
 2 tsk. Flydende bihonning
 Salt og peber 

Orden grønsagerne, skræl rødbeder,  snit kålen fint og riv rødbede, skær æblet i små tern.

Til dressingen blandes alt : yoghurt, mayonnaise, sennep og eddike. Smag til med citron, honning, salt og peber og eventuelt mere sennep. Dressingen skal være relativt stærk og lidt sursød.

Bland grøntsagerne med dressingen tilsæt pecannødder og lad coleslawen trække 1-2 timer i køleskab, inden den skal spises.