søndag den 4. august 2013

Ungarnsk kartoffelfad

 

Ungarnsk kartoffelfad



For mange år siden havde jeg en svigerfar som var ungarer, han gav mig kærligheden for ungarnsk mad, elsker en god paprika og mit drivhus bugner af frisk paprika, og har en stor kærlighed for god ungarnsk salami.
En god kryddret Corizio kan sagtens bruges, men var så heldig at en kammarat hjembragte mig overnævnte salami da han var en tur i Üngarn her i sommers.
 
 
Kompineret med gode danske asparskartofler og cremefraice sammen med masser af god paprika giver det lækreste kartoffelfad, så hvis man har en god rest kogte kartofler fra dagen før, er det en utrolig nem ret og lave.

Ungarnsk kartoffelfad:

350 g. kogte kartofler (jeg spiser altid kartofler med skræl på, men det er en smagssag)
200 g. sprødstegt bacon i små tern
100 g. god krydret salami ( Corizio er idel til denne ret) i små tern
1/4 L. creme fraice
4 kogte æg (delt i skiver med æggedeler)
2 spsk. mild paprika
salt og peber

 
Creme fraicen røres sammen med paprika, lidt salt og peber og stilles til side.
de kogte kartofler skæres i tynde skiver, og der ligges et lag kartofler i bunden af en ilfast fad (1 liters fad) Bacon og salami blandes og halvdelen drysses ud over kartoflerne. Der ligges et lag af æg hen over, og resten af bacon/salami tern ligges over,
 

Resten af kartoflerne ligges over og til sidst fordeles creme fraice/paprika dressingen henover.
fadet stille i en forvarmet ovn 180 grader (varmluft) og bages indtil kanterne på creme fraicen er lysebrun......velbekomme....:-)