En tur ud i det blå
er altid rart, så mig, store sønnike og vovse,
var lige forbi et godt vennepar, og vi var ude og gå en tur et stykke
fra de lokale Lollandske marker, stødte ind i en masse brombær og hyldebær, har
altid et par poser i lommerne til det samme, og inden der var gået en ½ time
var der plukket 3 kg. Brombær og et halvt kg. hyldebær. Brombærrene blev delt og vi kørte hjem til
marmeladegryden, sønnike var så sød og pille alle hyldebærrene fra stilken, og
så kunne jeg komme i gang med og lave en marmelade jeg har lavet siden jeg
flyttede hjemmefra.
Da jeg var helt ung kunne jeg en dag ikke finde så mange
vilde brombær, så fik den ide og prøve og putte hyldebær i også, og den
marmelade er blevet lavet lige siden, den smager bare så guderne synger, det
syntes både mig og drengene…J
Så se og få hanket op i marmeladespanden og kom ud og nyd
naturen, brombær, de hænger i klaser…J
Brombær/hyldebærmarmelade
1½ kg. Friske nyplukkede brombær
500 g. friske nyplukkede hyldebær
300 g. sukker
100 g. flydende honning
½ dl. Friskpresset appelsinsaft
2 spsk. Kartoffelmel
1½ dl. Koldt vand.
Evt. atamon.
Kog bær op med sukker, honning og appelsinsaften, kog ved
svag varme, til en opnået kernetemperatuer i gryden er min. 90 grader, gryden
tages af, vand og kartoffelmel laves rystes sammen og tilsættes marmeladen for
og give lidt tykkelse, pas dog på med og give den hele kartoffeljævningen med
det samme, det skal jo ikke blive til grød, det kan dog variere lidt fra
bærportion til bærportion, tilsæt evt. atamon.
Hældes på skoldede atomonskyllede glas.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar