Jeg har ikke prøvet og syltet squash før, men nu har jeg kastet mig ud i det, sammen med lidt af mit squash-overskud fra haven, for de 5 planter jeg har haft har giver omk. 20-25 squash hver, så der er blevet spist meget squash her i huset.
Både mig og mine 2 drenge har en svaghed for hvidløg og en moderart brug af ingefær, så det er det der står på skud sammen med squashen. Denne syltning bibeholder sprødheden og konsistensen.
da jeg går ind for genbrug, har jeg brugt glas der har været brugt før.
Der er mange diskussioner om brugen af atamon, men er af den indstilling at selv og lade folk bestemme, jeg bruger det dog ikke selv til anden end og skylle glassene i.
Men lav et par glas til vinternens simremad, sikker på i ikke vil blive skuffet...:-)
Syltet squash
Ca. 400 g
squash
3 dl eddike
2 dl vand
200 g sukker
8 fed hvidløg (i skiver)
Ingefær (en tynd skive til hver glas)
Atamon
Rengør squash og skær dem i - ikke for tynde- skiver. Læg
squash i glasset. Varm eddike, sukker og vand op til kogepunktet, tag gryden af
og tilsæt evt. atamon efter anvisning på flasken og hæld det over grøntsagerne.
Lagen behøver ikke dække grøntsagerne, de bliver bløde i løbet af kort tid og
derfor bliver dækket af lagen. Lad dem trækket et par timer, så er de klar til
servering.
Klargøring af glas og flasker
Rengør dine glas og flasker med opvaskemiddel. Skyl dem
herefter i kogende vand og ryst derefter glassene med atamon som efterfølgende
hældes ud.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar