onsdag den 28. august 2013

Scones


Disse scones smager vidunderligt, er nemme og tilberede og kan sagtens fryses før de bliver bagt, lav en ordentlig portion, og tag et par stykker op dagen før de skal bages, og lad dem tø op i køleskabet.

Scones stammer oprindelig fra Scotland ( de fleste tror de kommer fra England, men har sinde rødder i byen Devonshire ), og er bagt med bagepulver, de kan varieres i det uendelige med forskellige slags chokolader, nødder, rosiner, tørrede tranebær, ristede græskarkerner, eller bare strait up, helt som de er, det er jo en smagssag, men syntes nu de er super med en god mørk chokolade i.

Scones er hverken en kage eller en bolle, de er nok nærmere en mellemting, som man spiste til eftermiddags-the i gamle dage, men snyd ikke dig selv og lav det jeg kalder syndens bolle….velbekomme….:-)

       

Scones

 


150 g koldt smør

600 g hvedemel

125 g sukker

½ tsk. salt

40 g bagepulver

200 g grovhakket chokolade (en god mørk en med højt cacao indhold min. 70 procent)

2,5 dl kærnemælk

2 æg 

 

Kom smør og hvedemel i en skål, hak smørret, og gnid det ind

i melet med så få bevægelser som muligt; det gør ikke noget, at alt

smørret ikke er jævnt fordelt. Tilsæt sukker, salt og bagepulver, og

bland også chokoladen i dejen. Rør nu hurtigt kærnemælk og æg

i dejen, brug en dejskraber eller en røreske. Dejen skal blot netop

hænge sammen. Kom den ud på et melet bord, og rul den ud til

2½–3 cm’s tykkelse. Skær dejen i 6x6 cm fi rkanter, eller stik den

ud med en rund udstikker med en diameter på 5–6 cm. (eller gør som mig og form dem til nogle ikke alt for runde boller) Sæt dine,
 
scones på en bageplade med bagepapir, og lad dem hvile i 30 minutter.

Pensl sconesene med lidt æg pisket med et nip salt, sæt pladen

med scones midt i ovnen, og bag dem ved 200° i 15–20 minutter.

Lad sconesene køle lidt af på en rist, og nyd dem, gerne lune, som

de er eller med smør og marmelade.