Disse
scones smager vidunderligt, er nemme og tilberede og kan sagtens fryses før de
bliver bagt, lav en ordentlig portion, og tag et par stykker op dagen før de
skal bages, og lad dem tø op i køleskabet.
Scones
stammer oprindelig fra Scotland ( de fleste tror de kommer fra England, men har
sinde rødder i byen Devonshire ), og er bagt med bagepulver, de kan varieres i
det uendelige med forskellige slags chokolader, nødder, rosiner, tørrede
tranebær, ristede græskarkerner, eller bare strait up, helt som de er, det er
jo en smagssag, men syntes nu de er super med en god mørk chokolade i.
Scones
er hverken en kage eller en bolle, de er nok nærmere en mellemting, som man
spiste til eftermiddags-the i gamle dage, men snyd ikke dig selv og lav det jeg
kalder syndens bolle….velbekomme….:-)
Scones
150 g koldt
smør
600 g
hvedemel
125 g sukker
½ tsk. salt
40 g
bagepulver
200 g
grovhakket chokolade (en god mørk en med højt cacao indhold min. 70 procent)
2,5 dl
kærnemælk
2 æg
Kom smør og hvedemel i en
skål, hak smørret, og gnid det ind
i melet med så få bevægelser som muligt; det gør ikke noget, at
alt
smørret ikke er jævnt fordelt. Tilsæt sukker, salt og
bagepulver, og
bland også chokoladen i dejen. Rør nu hurtigt kærnemælk og æg
i dejen, brug en dejskraber eller en røreske. Dejen skal blot
netop
hænge sammen. Kom den ud på et melet bord, og rul den ud til
2½–3 cm’s tykkelse. Skær dejen i 6x6 cm fi rkanter, eller stik
den
ud med en rund udstikker med en diameter på 5–6 cm. (eller gør som mig og form dem til nogle ikke alt for runde boller) Sæt dine,
scones på en bageplade med bagepapir, og lad dem hvile i 30
minutter.
Pensl sconesene med lidt æg
pisket med et nip salt, sæt pladen
med scones midt i ovnen, og bag dem ved 200° i 15–20 minutter.
Lad sconesene køle lidt af på en rist, og nyd dem, gerne lune,
som
de er eller med smør og marmelade.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar