Der er tit og ofte langt mellem de gode bagere og supermarkederne har mere og mere fabriksbrød go bake off, det gør at det er en hård brance og arbejde i, men godt brød er en æresag, og det er min æresag.
Envidere elsker jeg alt ved Italien og især deres brød og pasta, så vil gerne dele denne opskrift på Grissini med jeg....:-)
Grissini
500 g. fingervarmt vand
100 g. frisk gær (gerne økogær)
1200 g. godt hvedemel (protininhold på min. 12 og helst mere)
5 g. bagepulver
15 g. salt.
Fremgangsmåde:
1.
Bland alle ingredienser (gem lidt mel).
2.
Lad dejen hvile i 20 min.
3.
Vej dejen af i passende stykker.
4.
Rul stykkerne på 15 cm i tykkelse som en
tynd blyant.
5.
hæver i 20 min
6.
Stryges med mælk og kan drysses med mange slags smage: birkes, salt, tørret krydderurter, hvidløg osv.
7.
Bages ved 170° til de er gyldenbrune (må
ikke bage for længe).
8.
Er de ikke gennembagt (prøv at knække en),
kan de sættes i ovnen igen.
9.
Opbevares i tætsluttende emballage.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar