Har et lidt specielt forhold til
lasagne, fik det aldrig som barn, men lærte og lave det som voksen, jeg er
kommet til og elske det.
Men hver sin familie, hver sin
lasagne, og mange springer over og køber knorr’s den værste, og den kan jeg
slet ikke spise, der står jeg af.
Jeg forbinder dog tit lasagne med
lasagneplader, har dog i dette tilfælde skiftet det ud med pastapenne.
Jeg elsker dog også alle former for
fjerkræ, så besluttede mig og kaste ud i en kyllinge lasagne, selvfølgelig med
hjemmelavet bechamelsovs, og gerne med lidt grønt i, elsker grøntsager der har
været i ovnen….:-) Så velbekomme når i selv kaster jeg ud i projektet, men gud
det er det værd….:-)
Kyllinge
Lasagne
Bechamelsovs:
20 g. smør
3 spsk. Hvedemel
6-7 dl. Mælk
100 g. reven ost
Reven muskat efter smag (bruger selv omk. ¼ tsk. fuld. )
Smages til med salt og hvid peber.
Smelt smørret i en gryde, drys melet i og pisk blandingen
sammen, pisk mælken i lidt af gangen og kog det igennem i nogen minutter,
tilsæt osten og smag til med muskat, salt og peber.
lasagne:
1 portion bechamelsovs
450 g. kyllingefilet i små tern
4 store fed hvidløg
1 lille porre i skiver
150 g. god bacon i små tern
2 friske paprika i små tern
100 g. squash i små tern
3 dl. Grønsagsfond
6 dl. Yoghurt naturel (1,5%)
3 spsk. God mild paprika
250 g. Mozzarella i små tern (brug endelig bøffelmozzarella
hvis det kan skaffes)
300 g. pastapenne (fuldkorn)
Brun bacon, hvidløg og porre i en tykbundet gryde.
Tilsæt kyllingen og brun/rist det godt af.
Tilsæt paprika og brun lidt af i 10-15 sek. Tilsæt fond og
yoghurt, og rør godt igennem, lad retten boble til kødet er gennemstegt, tilsæt
grøntsagerne, smag til med salt og peber og lad retten simre 10 min.
Pastapennene ligges i et ildfast fad, Mozzarellaen fordelen
hen over pastaen, og det samme med bechamelsovsen.
Kyllingegryden fordeles hen over og stilles i ovnen på 180
grader i ca. 45-50 min. velbekomme….:-)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar