Hvad er mere dansk end frikadeller, smørrebrød og fiskefilet, men hvad er det uden en god gang hjemmelavet remoulade??
Har altid haft en svaghed for remoulade og mine børn deler den med mig, intet bedre end og bruge tid på en remoulade, der bare smager af mere, følelsen af at man endelig har lavet denne fede gule kolde "sovs", så skal den også være god, fed og kraftig.
Hjemmelavet Mayonnaise
4 dl. Koldpresset rapsolie
2 spsk. Rødvinseddike
1 spsk. Citronsaft
4 past. Æggeblommer
Salt og peber.
Rødvinseddike, æggeblommer og citronsaft røres godt
sammen, olien piskes i lidt efter lidt, og piskes godt sammen, til mayonnaisen
er god og tyk, smages til med salt og peber.
Remolade skal have fylde og en lidt
syrlig/sød smag, det syntes jeg ihvertfald og så må den godt passe til de ting
man normalt forbinder med remoulade.
Jeg kan jo godt li det alligevel er
lidt anderledes, og har lavet en remoulade med dampet bønner, sommerhvidkål og
æble, men ingen remoulade uden syltet agurker.
Remoulade:
Den hjemmelavet Mayonnaise
75 g. hvidkål
2 små gulerødder
50-60 g. grønne bønner
Dækkes med vand i en gryde og dampes, til der stadig er bid
i og køles af, grøntsagerne skæres i passende tern.
1 sødt æble i tern
100 g. syltede agurker i små tern.
2 tsk. God, gerne stærk sennep.
Det hele mænges god sammen i en skål og smages til endnu
engang med salt og peber.
Kan holde sig i køleskabet i flere dage.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar