lørdag den 3. august 2013

Mirabel blomme sirup


                    Mirabel blomme sirup
De fleste mennesker (inc. mig selv for 3 timer siden) syntes mirabelleblommer er noget værre melet blommeværk, og ja de er jo nærmest ukrudt i vores haver, park og skove, men så i dag da jeg var ude og samle hyben til hybensirup (se andet sted på boggen) fik jeg øje på nogle gule ikke overmodne mirabeller og blev enig med mig selv om og prøve og kogen dem til sirup.
Sikke et godt valg, de er nemme og koge ud, og have en dejlig lidt syrlig smag (nok fordi de ikke var overmodne) og så endte der lige en stang vannilje i siruppen også, se så kan man ikke være andet en tilfreds med det færdige resultat. Mine drenge glæder sig allerede til næste gang vi skal have pandekager, hvis det stod til dem kunne de spise et helt glas med en ske.
Så bare se og få plukket lidt mirabeller og kom i gang, det er meget nemmere end du tror og man bliver ikke det mindste skuffet...;:-)
 

500 g mirabelblommer med sten (rids et dybt rids i blommen)
ca. 4 dl vand (så det næsten dækker blommerne)

Kog ca. 15 minutter til blommerne er helt møre og i stykker. Lad saften løbe igennem en saftpose. Hæld tilbage i gryden og tilsæt:
650 g sukker
1 vanniliestang  (Flækket og kornene skrabet ud og kogt med)
 1 tsk. atamon.

Kog til det får konsistens af sirup - tag f.eks. lidt op og lad køle af på en underkop.
Når siruppen er klar tages gryden af og atamonen tilsætte. Siruppen hældes på skolede glas eller flasker.
Smager fantastisk på pandekager, is, som tilbehør til kager, i lagkager eller oven på din morgengrød/havregryn/mysli.