Peters Italiensk inspireret oksekødsboller
i tomatsovs
Jeg er vild med Italien, elsker
næsten alt ved landet, Sorte trøfler, bjergene, vinen, hjemmelavet pasta, enkel
mad, den Italienske mentalitet og ja maden, kunne snakke om italiensk mad i
timevis.
Har haft den ære og besøge landet 1
gang på en 4 dages tur til en lille by et par timers kørsel fra Milano på en
mad og vintur, en ting er helt sikkert, det er ikke sidste gang jeg besøger det
fantastiske land, så her er mit lille bid af Italien, men lavet med et dansk
hjerte….:-)
Tomatsovsen:
4 fed hvidløg
5 spsk. Grovhakket frisk basilikum
200 g. gode modne cherrytomater i skiver
100 g. grønne friske bønner
1 stort rødløg
1 dåse koncentreret tomatpure
1-2 tsk. rørsukker
vand
Svits rødløg og hvidløg godt, til løgene bliver bløde men
ikke brune, tilsæt cherrytomaterne, og lad dem koge godt ud, tilsæt tomatpure,
og bønner.
Tilsæt vand til passende tykkelse af sovsen, smag til med
sukker.
Oksekødboller:
500 g. magert frisk hakket oksekød
2 fed hvidløg (mast gennem en hvidløgspresse selv om det er
fy føj og gøre det, men vi skal bruge saften)
Lidt salt og peber
100 g. god most/smuldret feta
1 æg
Det hele blandes godt sammen og formes til små kødboller med
hænderne, ligges forsigtigt ned i tomatsovsen, og det hele skal have lov til og
boble, til kødbollerne er færdige.
Serveres selvfølgelig til en god gang frisk og gerne
hjemmelavet fuldkornspasta….:-) velbekomme.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar