fredag den 16. august 2013

Peters Italiensk inspireret oksekødsboller i tomatsovs


Peters Italiensk inspireret oksekødsboller i   tomatsovs
 

Jeg er vild med Italien, elsker næsten alt ved landet, Sorte trøfler, bjergene, vinen, hjemmelavet pasta, enkel mad, den Italienske mentalitet og ja maden, kunne snakke om italiensk mad i timevis.

Har haft den ære og besøge landet 1 gang på en 4 dages tur til en lille by et par timers kørsel fra Milano på en mad og vintur, en ting er helt sikkert, det er ikke sidste gang jeg besøger det fantastiske land, så her er mit lille bid af Italien, men lavet med et dansk hjerte….:-)

Tomatsovsen:

4 fed hvidløg
5 spsk. Grovhakket frisk basilikum
200 g. gode modne cherrytomater i skiver
100 g. grønne friske bønner
1 stort rødløg
1 dåse koncentreret tomatpure
1-2 tsk. rørsukker
vand
 
Svits rødløg og hvidløg godt, til løgene bliver bløde men ikke brune, tilsæt cherrytomaterne, og lad dem koge godt ud, tilsæt tomatpure, og bønner.
Tilsæt vand til passende tykkelse af sovsen, smag til med sukker.

Oksekødboller:

500 g. magert frisk  hakket oksekød
2 fed hvidløg (mast gennem en hvidløgspresse selv om det er fy føj og gøre det, men vi skal bruge saften)
Lidt salt og peber
100 g. god most/smuldret feta
1 æg
Det hele blandes godt sammen og formes til små kødboller med hænderne, ligges forsigtigt ned i tomatsovsen, og det hele skal have lov til og boble, til kødbollerne er færdige.

Serveres selvfølgelig til en god gang frisk og gerne hjemmelavet fuldkornspasta….:-) velbekomme.